PAŠA LOKUM Kremasti desert sa kokosom koji budi sva čula, za sve svečane prilike

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočan i sladak, smazaće se u trenu.

paša lokum
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 800 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike kakao praha
  • 1,5 kašika brašna
  • 4 kašike čvrstina/gustina
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 150 g šlag krema + 100 ml vode

Priprema:

Pleh obložite pek-papirom i pospite mleveni keks. U 200 ml mleka razmutite kakao, gustin i brašno, pa dodajte u 600 ml mleka koje je proključalo sa šećerom. Kada se zgusne, dodajte mu čokoladu i margarin i sjedinite. Prelijte preko plazme i ostavite da se stegne. Umutite šlag krem sa vodom, premažite preko čokoladnog dela, isecite na  8 ili 10 delova i urolajte.

Komentari (0)

Loading