POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg belog pilećeg mesa
- 3-4 jajeta
- po potrebi brašna
- po potrebi prezli
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- po ukusu soli
- bibera
- suvog biljnog začina
- vlašca
Priprema:
Očistite pileće belo meso od žila, pa isecite na filete. Zatim začinite i prelijte sa malo ulja, pa ostavite da se marinira. Umutite jaja, pa u prezle dodajte mlevenu začinsku papriku i dobro promešajte. Filete prvo valjajte u brašno, jaja, pa potom u mešavinu prezli i mlevene začinske paprike. Pržite u vrelom ulju dok ne poprime lepu zlatnu boju.
Možda vas zanima:
POHOVANA PILETINA SE SMAŽE U TRENU U isto vreme hrskava i sočna
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)