POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

pohovana piletina
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg belog pilećeg mesa
  • 3-4 jajeta
  • po potrebi brašna
  • po potrebi prezli
  • 2 kašike mlevene začinske paprike
  • po ukusu soli
  • bibera
  • suvog biljnog začina
  • vlašca

Priprema:

Očistite pileće belo meso od žila, pa isecite na filete. Zatim začinite i prelijte sa malo ulja, pa ostavite da se marinira. Umutite jaja, pa u prezle dodajte mlevenu začinsku papriku i dobro promešajte. Filete prvo valjajte u brašno, jaja, pa potom u mešavinu prezli i mlevene začinske paprike. Pržite u vrelom ulju dok ne poprime lepu zlatnu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading