POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg belog pilećeg mesa
- 3-4 jajeta
- po potrebi brašna
- po potrebi prezli
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- po ukusu soli
- bibera
- suvog biljnog začina
- vlašca
Priprema:
Očistite pileće belo meso od žila, pa isecite na filete. Zatim začinite i prelijte sa malo ulja, pa ostavite da se marinira. Umutite jaja, pa u prezle dodajte mlevenu začinsku papriku i dobro promešajte. Filete prvo valjajte u brašno, jaja, pa potom u mešavinu prezli i mlevene začinske paprike. Pržite u vrelom ulju dok ne poprime lepu zlatnu boju.
Možda vas zanima:
POHOVANA PILETINA SE SMAŽE U TRENU U isto vreme hrskava i sočna
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)