POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.

Potrebno je:
- 2 patlidžana
- maslinovo ulje
- 1 crni luk
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- 5 čena belog luka
- 1 l vode
- lovorov list
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Presecite patlidžan na pola, pa ga stavite u pleh obložen pek papirom. Onda isecite unutrašnost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke. Zatim, prelijte maslinovim uljem, pa začinite. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Propržite na ulju sitno seckan crni i beli luk, celer, šargarepu, pa kad omekša sipajte vodu i lovorov list. Umešajte i "meso" od patlidžana, pa sve usitnite štapnim mikserom. Na kraju, dodate pavlaku za kuvanje, pa ostavite par minuta da se krčka.
Možda vas zanima:

POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.

KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.

POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.

POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)