POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.

potaž od patludžana
Shutterstock

Potrebno je: 

  • 2 patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 1 crni luk
  • 1 stabljika celera 
  • 1 šargarepa
  • 5 čena belog luka
  • 1 l vode 
  • lovorov list
  • 100 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:
Presecite patlidžan na pola, pa ga stavite u pleh obložen pek papirom. Onda isecite unutrašnost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke. Zatim, prelijte maslinovim uljem, pa začinite. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Propržite na ulju sitno seckan crni i beli luk, celer, šargarepu, pa kad omekša sipajte vodu i lovorov list. Umešajte i "meso" od patlidžana, pa sve usitnite štapnim mikserom. Na kraju, dodate pavlaku za kuvanje, pa ostavite par minuta da se krčka. 

Komentari (0)

Loading