HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 450 g hleba
- 6 kašika putera
- 1 1/2 kašičica sitno seckanog belog luka
- 1 kašičica mešavine sušenog bosiljka, peršuna i origana
- 360 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike seckanog peršuna, podeljeno
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Hleb stavite na pleh obložen folijom. Nožem napravite vertikalne rezove na hlebu. Zatim takve rezove napravite horizontalno. U posudi pomešajte puter, beli luk, začine i 1 kašiku seckanog peršuna u malu posudu. Zagrejte na šporetu, dok se puter ne otopi. Sipajte puter u rezove hleba. Polako dodajte kačkavalj između rezova hleba.Hleb umotajte u foliju da ga pokrijete. Pecite hleb 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Onda otkrijte i pecite još 10 minuta. Pospite peršunom.
Možda vas zanima:
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)