HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

hleb sa sirom i belim lukom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g hleba
  • 6 kašika putera
  • 1 1/2 kašičica sitno seckanog belog luka
  • 1 kašičica mešavine sušenog bosiljka, peršuna i origana
  • 360 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike seckanog peršuna, podeljeno

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Hleb stavite na pleh obložen folijom. Nožem napravite vertikalne rezove na hlebu. Zatim takve rezove napravite horizontalno. U posudi pomešajte puter, beli luk, začine i 1 kašiku seckanog peršuna u malu posudu. Zagrejte na šporetu, dok se puter ne otopi. Sipajte puter u rezove hleba. Polako dodajte kačkavalj između rezova hleba.Hleb umotajte u foliju da ga pokrijete. Pecite hleb 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Onda otkrijte i pecite još 10 minuta. Pospite peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading