HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 450 g hleba
- 6 kašika putera
- 1 1/2 kašičica sitno seckanog belog luka
- 1 kašičica mešavine sušenog bosiljka, peršuna i origana
- 360 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike seckanog peršuna, podeljeno
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Hleb stavite na pleh obložen folijom. Nožem napravite vertikalne rezove na hlebu. Zatim takve rezove napravite horizontalno. U posudi pomešajte puter, beli luk, začine i 1 kašiku seckanog peršuna u malu posudu. Zagrejte na šporetu, dok se puter ne otopi. Sipajte puter u rezove hleba. Polako dodajte kačkavalj između rezova hleba.Hleb umotajte u foliju da ga pokrijete. Pecite hleb 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Onda otkrijte i pecite još 10 minuta. Pospite peršunom.
Možda vas zanima:
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)