BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

kukuruzni hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 240 g kukuruznog brašna
  • 240 g brašna bez glutena
  • 50 g šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
  • 260 ml bademovog mleka
  • 79 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 176 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, šećer, so i prašak za pecivo. Onda dodajte umućena jaja, ulje i bademovo mleko, pa mutite dok ne dobijete tečno testo. Sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Ostavite hleb 10 minuta da se prohladi u plehu, pa ostavite na rešetci. Secite i služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading