BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g brašna bez glutena
- 50 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
- 260 ml bademovog mleka
- 79 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, šećer, so i prašak za pecivo. Onda dodajte umućena jaja, ulje i bademovo mleko, pa mutite dok ne dobijete tečno testo. Sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Ostavite hleb 10 minuta da se prohladi u plehu, pa ostavite na rešetci. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)