BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.

Potrebno je:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g brašna bez glutena
- 50 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
- 260 ml bademovog mleka
- 79 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 176 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, šećer, so i prašak za pecivo. Onda dodajte umućena jaja, ulje i bademovo mleko, pa mutite dok ne dobijete tečno testo. Sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Ostavite hleb 10 minuta da se prohladi u plehu, pa ostavite na rešetci. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)