MAFINI SA KROMPIROM Slano predjelo savršeno za iznenadne goste, napravi se lako, a pojede brzo
Sočni i mekani, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 3 krompira srednje veličine
- 4 jajeta
- 100 g brašna
- 3 kašike ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice đumbira
- 2 kašike susama
Priprema
Prvo oljuštite krompir, pa ga skuvajte i izgnječite. Dodajte mu so, đumbir i kašiku ulja. Onda umutite jaja i dodajte dve kašike ulja, pahuljice i brašno. Dodajte izgnječen krompir i sve izmešajte. Sipajte smesu u kalupe obložene pek-papirom pa ih pospite susamom. Mafine pecite 30-40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MAFINI SA PILETINOM Gurmansko predjelo koje pomera granice dobrog ukusa, a gotovo za tili čas
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)