ALFREDO PASTA SA PILETINOM Kremasta i sočna, bolju sigurno niste jeli

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Ručak koji će cela porodica obožavati.

alfredo pasta sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g taljatela
  • 300 g pilećeg filea
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendanog parmezana
  • 50 g maslaca
  • 2 čena belog luka
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • sušeni peršun za posipanje (opciono)

Uputstvo:

Skuvajte pastu. Na srednjejakoj vatri otopite maslac u velikom tiganju. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta. Dodajte isečene pileće filete u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne budu skroz ispečeni i ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj. Promešajte sve sastojke da se sjedini. Dodajte rendani parmezan u tiganj. Nastavite mešati dok se parmezan ne istopi i sos ne postane kremast. Posolite i pobiberite sos po ukusu. Dodajte taljatele i dobro promešajte.

Komentari (0)

Loading