RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
Za biskvit:
- 6 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 g brašna
- 3 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl vode
- 100 ml ulja
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g bele čokolade
- 200 g putera
- 70 g kokosa za valjanje šubara
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil. U vrući fil dodajte belu čokoladu. Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom. Preručite smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova. Svaki krug biskvita poprečno isecite nožem. Fil spojite sa puterom. Na jedan krug stavite punu kašičicu fila, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.
Možda vas zanima:
RUSKE ŠUBARE ZA PRAVE SLADOKUSCE Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a i dupla mera je malo
Sočne i kremaste, gosti će biti oduševljeni.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE Savršenstvo kokosa sa čokoladom, nijedna slava ne može da prođe bez njih
Soćne i kremaste, a nema ko ih ne voli.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)