RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.

ruske kape
Shutterstock

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 200 g brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl vode
  • 100 ml ulja

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike gustina
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g bele čokolade
  • 200 g putera
  • 70 g kokosa za valjanje šubara

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil. U vrući fil dodajte belu čokoladu. Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom. Preručite smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova. Svaki krug biskvita poprečno isecite nožem. Fil spojite sa puterom. Na jedan krug stavite punu kašičicu fila, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading