RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
Za biskvit:
- 6 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 g brašna
- 3 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl vode
- 100 ml ulja
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g bele čokolade
- 200 g putera
- 70 g kokosa za valjanje šubara
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil. U vrući fil dodajte belu čokoladu. Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom. Preručite smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova. Svaki krug biskvita poprečno isecite nožem. Fil spojite sa puterom. Na jedan krug stavite punu kašičicu fila, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.
Možda vas zanima:
RUSKE ŠUBARE ZA PRAVE SLADOKUSCE Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a i dupla mera je malo
Sočne i kremaste, gosti će biti oduševljeni.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE Savršenstvo kokosa sa čokoladom, nijedna slava ne može da prođe bez njih
Soćne i kremaste, a nema ko ih ne voli.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)