JAGNJETINA NA ZLATIBORSKI NAČIN Sa kajmakom, a meso se lepi za prste, nema joj ravne
Slasna i sočna, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
- 1 jagnjeći but (oko 2,5 kg)
- 100 ml ulja
- lovorov list
- ruzmarin
- 150 g kajmaka
- so, biber,
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Meso operite, osušite i natrljajte začinima, stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, kao po jednu glavicu crnog i belog luka u ljusci koje ste isekli na četvrtine.U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi jagnjetina poprimila lepu boju, pa stavite kajmak po jagnjetini. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.
Možda vas zanima:

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Ručak koji će cela porodica obožavati.

ROLOVANO MESO SA SPANAĆEM Ručak koji će celu porodicu ostaviti bez daha, po receptu bez premca
Specijalitet od mesa i spanaća, za ručak koji se pamti.

SVINJSKI KARE OD SENFA I LUKA Ručak koji će porodica obožavati, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršenog ukusa, ukućani će stajati u redu za još.

3 SAVRŠENE POSNE ZAMENE ZA PUTER Daće šmek svakom jelu, a još su zdravija opcija
Savršene za dane posta.

BELMUŽ Pravi se od samo 2 sastojka, liči na kačamak i ima zanimljivu priču oko imena
Prema nekim informacijama dobio ime po belom siru i po tome što su ga češće spremali muževi, jer je za neprekidno mešanje smese u šerpi potrebna jaka muška ruka.

GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.

OTPUŠITE SUDOPERU BEZ PROBLEMA Neće vam trebati majstor, već samo dve namirnice iz kuhinje!
Trik provereno uspeva i rešava problem u trenu.

ISPRŽITE JAJA BEZ KAPI ULJA Treba vam samo ova namirnica, a biće zdravija i mnogo ukusnija
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u savršenom doručku.
Komentari (0)