POSNE TORTILJE PRVE ĆE NESTATI SA STOLA Prave se lako, a savršenog ukusa, bolje odmah napravite duplu meru

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

posne tortilje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g semenki bundeve, tzv. golica (2 čaše od 2 dl)
  • 40 g psilijum ljuskica  
  • 250 ml vode

Priprema:

Gollicu sameljite da bude kao brašno.Onda sjedinite sa vodom i psilijumom, kao i začinima po želji (biber, origano...)  Oblikujte kuglu testa i podelite na još 4 loptice. Rastanjite svaku lopticu na debljinu 2 do 3 mm. Poklopcem izrežite pravilne krugove. Pecite tortilje na suvom tiganju, na jačoj vatri po par sekundi sa obe strane.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading