FRITULE SA BANANAMA Tople ili hladne, svejedno su preukusne, a gotove dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

Potrebno je:
- 2 zrele banane
- 120 g mekog brašna
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- 50 g mlečne čokolade
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Viljuškom izgnječite banane dok ne dobijete kašu. Onda dodajte jaje, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte. Na vruće ulje sipajte po malo smese i pržite nekoliko minuta, sa obe strane. Zatim ih vadite na papirni ubrus. Pospite šećerom u prahu, pa prelijte fritule otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:

TIRAMISU KROFNE Mekane kao duša i vazdušaste, osvojiće vas od prvog zalogaja
I dupla mera će biti malo.

KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Mirisne i slatke, ovako ukusne do sada niste jeli
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNE KROFNE Mekane, vazdušaste i slasne, savršene uz šolju kafe ili čaja
Mirisne i neodoljive, a prave se lako.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)