KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

Potrebno je:
Za testo:
- 6 dl mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanca
- 1/2 (125 g) margarina
- 1 kg brašna
Za filovanje:
- oko 300 g pekmeza
I još:
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje krofni
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u mleku, pa ostavite da se aktivira. U veliku posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, pa dodajte otopljeni margarin. Onda dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Ostavite na toplom da naraste. Razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i razvucite na pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovinu testa stavite otisak čašom pa na svaki krug nanesite po kašičicu pekmeza.Ostalom polovinom testa preklopite deo testa gde je stavljen pekmez, pa čašom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da narastu. Pecite krofne u dubokoj masnoći, pa ih vadite na ubrus da se upije višak. Na kraju, krofne obilno pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica bogatog ukusa koja će vas osvežiti u trenu
Sočna i preukusna, bićete oduševljeni.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica kojoj nije moguće odoleti, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena poslastica za prave sladokusce.

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)