KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Za testo:
- 6 dl mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanca
- 1/2 (125 g) margarina
- 1 kg brašna
Za filovanje:
- oko 300 g pekmeza
I još:
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje krofni
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u mleku, pa ostavite da se aktivira. U veliku posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, pa dodajte otopljeni margarin. Onda dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Ostavite na toplom da naraste. Razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i razvucite na pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovinu testa stavite otisak čašom pa na svaki krug nanesite po kašičicu pekmeza.Ostalom polovinom testa preklopite deo testa gde je stavljen pekmez, pa čašom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da narastu. Pecite krofne u dubokoj masnoći, pa ih vadite na ubrus da se upije višak. Na kraju, krofne obilno pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NEDINE FAŠANSKE KROFNE Mekane, sočne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Pripremite ovo neodoljivo pecivo po receptu Nede Luković Pavić iz Smedereva
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)