KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Za testo:
- 6 dl mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanca
- 1/2 (125 g) margarina
- 1 kg brašna
Za filovanje:
- oko 300 g pekmeza
I još:
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje krofni
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u mleku, pa ostavite da se aktivira. U veliku posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, pa dodajte otopljeni margarin. Onda dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Ostavite na toplom da naraste. Razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i razvucite na pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovinu testa stavite otisak čašom pa na svaki krug nanesite po kašičicu pekmeza.Ostalom polovinom testa preklopite deo testa gde je stavljen pekmez, pa čašom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da narastu. Pecite krofne u dubokoj masnoći, pa ih vadite na ubrus da se upije višak. Na kraju, krofne obilno pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NEDINE FAŠANSKE KROFNE Mekane, sočne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Pripremite ovo neodoljivo pecivo po receptu Nede Luković Pavić iz Smedereva
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)