KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 1,4 kg crvenog krompira
- 8 kašika putera
- 6 komada seckanog mladog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 470 ml kisele pavlake
- 225 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Krompir presecite poprečno na pola. Onda ga stavite u veliku šerpu i prelijte sa hladnom vodom. Ostavite da proključa, pa smanjite i kuvajte 15 minuta na tihoj vatri.Procedite i ostavite sa strane dok se dovoljno ne ohladi. Oljuštite kuvani krompir, pa ga isecite u procesoru za hranu. Onda prebacite u veliku posudu. Puter otopite u maloj šerpi.Zatim dodajte mladi luk, so, biber i dobro promešajte. Skinite sa vatre. Pavlaku pomešajte sa puterom, uz mešanje dok ne postane glatko. Onda dodajte sir. Smesu sa krompirom dodajte rendanom krompiru. Promešajte dobro dok se smesa sira ravnomerno ne rasporedi. Pecite 45-50 minuta. Servirajte i uživajte.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Gurmanski specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.
HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.
HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)