KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte sos ili prilog po želji.

krompir zapečen sa sirom
Printscreen

Potrebno je:

  • 1,4 kg crvenog krompira
  • 8 kašika putera
  • 6 komada seckanog mladog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 470 ml kisele pavlake
  • 225 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Krompir presecite poprečno na pola. Onda ga stavite u veliku šerpu i prelijte sa hladnom vodom. Ostavite da proključa, pa smanjite i kuvajte 15 minuta na tihoj vatri.Procedite i ostavite sa strane dok se dovoljno ne ohladi. Oljuštite kuvani krompir, pa ga isecite u procesoru za hranu. Onda prebacite u veliku posudu. Puter otopite u maloj šerpi.Zatim dodajte mladi luk, so, biber i dobro promešajte. Skinite sa vatre. Pavlaku pomešajte sa puterom, uz mešanje dok ne postane glatko. Onda dodajte sir. Smesu sa krompirom dodajte rendanom krompiru. Promešajte dobro dok se smesa sira ravnomerno ne rasporedi. Pecite 45-50 minuta. Servirajte i uživajte. 

Komentari (0)

Loading