KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM Brzinska večera koju će ukućani obožavati, a pravi se nikad lakše
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 1,4 kg crvenog krompira
- 8 kašika putera
- 6 komada seckanog mladog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 470 ml kisele pavlake
- 225 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Krompir presecite poprečno na pola. Onda ga stavite u veliku šerpu i prelijte sa hladnom vodom. Ostavite da proključa, pa smanjite i kuvajte 15 minuta na tihoj vatri.Procedite i ostavite sa strane dok se dovoljno ne ohladi. Oljuštite kuvani krompir, pa ga isecite u procesoru za hranu. Onda prebacite u veliku posudu. Puter otopite u maloj šerpi.Zatim dodajte mladi luk, so, biber i dobro promešajte. Skinite sa vatre. Pavlaku pomešajte sa puterom, uz mešanje dok ne postane glatko. Onda dodajte sir. Smesu sa krompirom dodajte rendanom krompiru. Promešajte dobro dok se smesa sira ravnomerno ne rasporedi. Pecite 45-50 minuta. Servirajte i uživajte.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Gurmanski specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
HARMONIKA KROMPIR ZA SAVRŠENU VEČERU Gotov očas posla, a neponovljivog ukusa
Jednostavno jelo skupog ukusa.
HRSKAVI KROMPIRIĆI IZ RERNE Brza večera kada nemate vremena, a držaće vas dugo sitim
Slasni i ukusni, bićete oduševljeni.
HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)