PALENTA Zdrav doručak koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Najbolje služite uz jogurt.
Potrebno je:
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja palente
- 3 kašike maslaca
- pola šolje sveže narendanog parmezana
Priprema:
Sipajte vodu u posudu, dodajte so i stavite na ringlu da proključa. Otvorite kesicu i istresite palentu uz neprestano mešanje, da ne ostanu grudvice. Smanjite vatru i ostavite da voda ispari, ali nemojte da prestajete da mešate, sve dok se palenta ne zgusne. Onda je skinite sa ringle i dodajte puter za još kremastiji ukus. Dodajte i parmezan, servirajte i služite.
Možda vas zanima:
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
BAKINA PALENTA BUDI NOSTALGIJU Kremasta i zasitna, za doručak koji se pamti
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)