BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Potrebno je:
- 750 g do 1 kg junećeg bifteka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 200 g pršute
- 250 g pečuraka
- 2-3 kašike ulja
- 1 kašika pikant senfa
- 1 jaje
- so i biber
Priprema:
Isecite ujednačen komad bifteka približno 20 cm dužine, posolite i pobiberite. U zagrejan tiganj sipajte ulje da prekrije površinu i pecite biftek na srednjoj vatri 1-2 minuta sa svake strane. Izvadite ga na drvenu dasku. Usitnite pečurke u blenderu ili ručno. Pecite ih u dve ture na suvom zagrejanom tiganju. Gotove su kada ispari sva voda iz njih. Prianjajuću foliju rasteglite preko radne ploče i spojite sa još jednom da dobijete oko 40 cm širine. Preko folije poređajte pršutu ostavljajući nekoliko centimetara margine s obe strane. Preko pršute rasporedite pečurke i na sam početak smestite biftek. Urolajte i zavrćite oba kraja dok ne dobijete čvrstu veknicu. Stavite u frižider na 15 minuta. Ponovo na radnoj ploči razvucite foliju i preko položite razvučeno lisnato testo. Premažite ga tanko senfom i na početak stavite biftek. Urolajte, isecite višak, pritisnite sa strane da se testo zalepi. Urolajte veknicu u foliju i stavite u frižider da prenoći. Sutradan testo premažite umućenim jajetom i malo posolite. Od ostataka testa možete napraviti ukrase i zalepiti preko premaza od jaja. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
BIFTEK VELINGTON Slasno jelo koje budi sva čula, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo, prste da poližete.
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Bogovski ručak za prave gurmane
Nema ko vam neće tražiti recept.
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Glavno jelo za posebne prilike i bitne datume
Savršeni spoj mesa sa lisnatim testom, ni najveći gurmani mu neće odoleti.
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari kako bi impresionirali vojvodu Velingtona danas krasi brojne svečane trpeze. Savršeno ukombinovano meso u testu raspametiće i one najistančanijeg ukusa. Vredno svakog truda da ga napravite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)