BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

Potrebno je:
- 750 g do 1 kg junećeg bifteka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 200 g pršute
- 250 g pečuraka
- 2-3 kašike ulja
- 1 kašika pikant senfa
- 1 jaje
- so i biber
Priprema:
Isecite ujednačen komad bifteka približno 20 cm dužine, posolite i pobiberite. U zagrejan tiganj sipajte ulje da prekrije površinu i pecite biftek na srednjoj vatri 1-2 minuta sa svake strane. Izvadite ga na drvenu dasku. Usitnite pečurke u blenderu ili ručno. Pecite ih u dve ture na suvom zagrejanom tiganju. Gotove su kada ispari sva voda iz njih. Prianjajuću foliju rasteglite preko radne ploče i spojite sa još jednom da dobijete oko 40 cm širine. Preko folije poređajte pršutu ostavljajući nekoliko centimetara margine s obe strane. Preko pršute rasporedite pečurke i na sam početak smestite biftek. Urolajte i zavrćite oba kraja dok ne dobijete čvrstu veknicu. Stavite u frižider na 15 minuta. Ponovo na radnoj ploči razvucite foliju i preko položite razvučeno lisnato testo. Premažite ga tanko senfom i na početak stavite biftek. Urolajte, isecite višak, pritisnite sa strane da se testo zalepi. Urolajte veknicu u foliju i stavite u frižider da prenoći. Sutradan testo premažite umućenim jajetom i malo posolite. Od ostataka testa možete napraviti ukrase i zalepiti preko premaza od jaja. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:

NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari kako bi impresionirali vojvodu Velingtona danas krasi brojne svečane trpeze. Savršeno ukombinovano meso u testu raspametiće i one najistančanijeg ukusa. Vredno svakog truda da ga napravite.

BIFTEK VELINGTON Gurmansko meso u testu koje od 1815.godine krasi brojne svečane trpeze
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari, kako bi impresionirali vojvodu Velingtona.

BIFTEK VELINGTON Raskošno jelo raj za nepca, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ukusa koji priča priče, gosti će biti oduševljeni.

SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
Komentari (0)