GOTOVA ZA POLA SATA, NEMA TRUNKU MESA, A HRANLJIVA KAO DA IMA Recept za brzu letnju čorbu oduševljava sve, komšinice i komšije će vas moliti za recept
Kad vam treba nešto brzo, toplo i hranljivo, a nemate puno vremena za kuvanje, brza čorba je pravi izbor.
Ovaj recept je spas za dane kada želite da nahranite sebe i porodicu nečim zdravim, a da ne provedete sate u kuhinji. Bilo da je servirate kao lagani ručak, predjelo uz glavno jelo, ili večeru uz parče domaćeg hleba – ova čorba greje stomak i dušu.
Posebno je pogodna u sezoni svežeg povrća, ali se može pripremati tokom cele godine, sa sastojcima koje uvek imate pri ruci. Gotova je za 30 minuta, a uz male dodatke lako se može prilagoditi ukusu svakog domaćinstva.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1 manja tikvica (ili par cvetova karfiola/brokolija)
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- So i biber po ukusu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 l vode ili povrtnog bujona
Priprema:
Bonus video:
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)