PEČENA PASTRMKA NA MEDITERANSKI NAČIN Gotova za pola sata, topi se u ustima
Klasičan i veoma ukusan recept za pečenu pastrmku u rerni
Sastojci ( za 2 osobe ):
- 2 pastrmke (očišćene, po ~300 g)
- 1 limun (na kolutove)
- 4 čena belog luka (seckana ili u listićima)
- Maslinovo ulje (3–4 kašike)
- So i biber po ukusu
- Sveže bilje: peršun, ruzmarin, majčina dušica (ili sušene varijante)
- 1 čaša belog vina (opciono)
- Povrće za prilog (tikvica, šargarepa, krompir, paprika – po izboru)
Priprema:
Priprema ribe:
Očisti pastrmku ako nije već očišćena. Isperi je i blago posuši ubrusom.
Zareži pastrmku plitko s obe strane (2–3 zareza po strani).
Začini:
Utrljaj unutrašnjost i spoljašnjost ribe sa solju, biberom i maslinovim uljem.
U trbuh svake ribe stavi po nekoliko kolutova limuna, beli luk i grančicu ili prstohvat bilja.
Prilog:
Iseckaj povrće na kolutove ili kockice. Posoli, pobiberi, dodaj malo maslinovog ulja i začinskog bilja. Rasporedi u pleh oko ribe.
Pečenje:
Ribu položi na sredinu pleha (možeš koristiti papir za pečenje ili blago nauljiti dno).
Po želji, prelij sve s malo belog vina.
Peci u unapred zagrejanoj rerni na 200°C, oko 25–30 minuta, dok riba ne dobije zlatnu boju, a povrće omekša.
Bonus video:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)