PEČENA PASTRMKA NA MEDITERANSKI NAČIN Gotova za pola sata, topi se u ustima
Klasičan i veoma ukusan recept za pečenu pastrmku u rerni
Sastojci ( za 2 osobe ):
- 2 pastrmke (očišćene, po ~300 g)
- 1 limun (na kolutove)
- 4 čena belog luka (seckana ili u listićima)
- Maslinovo ulje (3–4 kašike)
- So i biber po ukusu
- Sveže bilje: peršun, ruzmarin, majčina dušica (ili sušene varijante)
- 1 čaša belog vina (opciono)
- Povrće za prilog (tikvica, šargarepa, krompir, paprika – po izboru)
Priprema:
Priprema ribe:
Očisti pastrmku ako nije već očišćena. Isperi je i blago posuši ubrusom.
Zareži pastrmku plitko s obe strane (2–3 zareza po strani).
Začini:
Utrljaj unutrašnjost i spoljašnjost ribe sa solju, biberom i maslinovim uljem.
U trbuh svake ribe stavi po nekoliko kolutova limuna, beli luk i grančicu ili prstohvat bilja.
Prilog:
Iseckaj povrće na kolutove ili kockice. Posoli, pobiberi, dodaj malo maslinovog ulja i začinskog bilja. Rasporedi u pleh oko ribe.
Pečenje:
Ribu položi na sredinu pleha (možeš koristiti papir za pečenje ili blago nauljiti dno).
Po želji, prelij sve s malo belog vina.
Peci u unapred zagrejanoj rerni na 200°C, oko 25–30 minuta, dok riba ne dobije zlatnu boju, a povrće omekša.
Bonus video:
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)