SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

Shutterstock
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika mlevenog keksa
  • 50 ml ulja
  • 200 ml kiselog mleka
  • 1 prašak za peciva

Dodatno:

  • 800 g zrelih kajsija

I još:

  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 50 g maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 500 ml mleka

Priprema:

 

Jaje umutite sa šećerom, pa dodajte brašno s praškom za pecivo, mleveni keks, ulje i kiselo mleko. Sve dobro promešajte. Pleh obložite pek-papirom, pa polovinu smese sipajte i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skuvajte puding u mleku, pa dodajte šećer. Nasecite kocke maslaca, pa izjednačite. Puding malo prohladite, pa sipajte polovinu prohlađenog pudinga. Preko rasporedite polovinu kajsija.

 

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading