SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

Potrebno je:
Za biskvit
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevenog keksa
- 50 ml ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašak za peciva
Dodatno:
- 800 g zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml mleka
Priprema:
Jaje umutite sa šećerom, pa dodajte brašno s praškom za pecivo, mleveni keks, ulje i kiselo mleko. Sve dobro promešajte. Pleh obložite pek-papirom, pa polovinu smese sipajte i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Skuvajte puding u mleku, pa dodajte šećer. Nasecite kocke maslaca, pa izjednačite. Puding malo prohladite, pa sipajte polovinu prohlađenog pudinga. Preko rasporedite polovinu kajsija.
Možda vas zanima:

KOLAČ SA KAJSIJAMA Osvežavajući desert mekan kao duša, za vrele letnje dane
Sočan i lagan, za pravo zadovoljstvo.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.
Komentari (0)