KREMASTA PUDING TORTA ZA SVE PRILIKE Razgrabiće se čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i kremasta, prste da poližete.

puding torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za kore:

  • 6 jaja 
  • 200 g šećera
  • 150 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika vanilinog šećera

Za beli fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 250 g maslaca

Za crni fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 250 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g crne čokolade
  • sveže maline

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umešajte prosejano brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjedinite. Smesu podelite na četiri del. Pecite oko 15 minuta po kori,  u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom prema uputstvu sa kesice. Onda dodajte seckanu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Fil ohladite, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinite dok ne dobijete gladak krem.Zatim, skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. Umešajte seckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Prohladite fil, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinit dok ne dobijete gladak krem. Prvu koru stavite na poslužavnik i premažite belim filom. Preko stavite drugu koru i premažite crnim filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa crnim filom na vrhu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Otopite crnu čokoladu i pomešajte sa malo šlaga, pa prelijte gornju koru torte.Dekorišite po ukusu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading