KREMASTA PUDING TORTA ZA SVE PRILIKE Razgrabiće se čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalna i kremasta, prste da poližete.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika vanilinog šećera
Za beli fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 2 kesice pudinga od vanile
- 250 g maslaca
Za crni fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 250 g maslaca
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g crne čokolade
- sveže maline
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umešajte prosejano brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjedinite. Smesu podelite na četiri del. Pecite oko 15 minuta po kori, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom prema uputstvu sa kesice. Onda dodajte seckanu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Fil ohladite, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinite dok ne dobijete gladak krem.Zatim, skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. Umešajte seckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Prohladite fil, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinit dok ne dobijete gladak krem. Prvu koru stavite na poslužavnik i premažite belim filom. Preko stavite drugu koru i premažite crnim filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa crnim filom na vrhu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Otopite crnu čokoladu i pomešajte sa malo šlaga, pa prelijte gornju koru torte.Dekorišite po ukusu.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)