KREMASTA PUDING TORTA ZA SVE PRILIKE Razgrabiće se čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalna i kremasta, prste da poližete.

Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika vanilinog šećera
Za beli fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 2 kesice pudinga od vanile
- 250 g maslaca
Za crni fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 250 g maslaca
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g crne čokolade
- sveže maline
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umešajte prosejano brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjedinite. Smesu podelite na četiri del. Pecite oko 15 minuta po kori, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom prema uputstvu sa kesice. Onda dodajte seckanu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Fil ohladite, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinite dok ne dobijete gladak krem.Zatim, skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. Umešajte seckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Prohladite fil, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinit dok ne dobijete gladak krem. Prvu koru stavite na poslužavnik i premažite belim filom. Preko stavite drugu koru i premažite crnim filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa crnim filom na vrhu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Otopite crnu čokoladu i pomešajte sa malo šlaga, pa prelijte gornju koru torte.Dekorišite po ukusu.
Možda vas zanima:

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.

REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

MEDOVIK TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Po receptu za početnike, uspeće bukvalno svima
Savršena za sve svečane prilike.

CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)