KREMASTA PUDING TORTA ZA SVE PRILIKE Razgrabiće se čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalna i kremasta, prste da poližete.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika vanilinog šećera
Za beli fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 2 kesice pudinga od vanile
- 250 g maslaca
Za crni fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 250 g maslaca
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g crne čokolade
- sveže maline
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umešajte prosejano brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjedinite. Smesu podelite na četiri del. Pecite oko 15 minuta po kori, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom prema uputstvu sa kesice. Onda dodajte seckanu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Fil ohladite, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinite dok ne dobijete gladak krem.Zatim, skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. Umešajte seckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Prohladite fil, pa dodajte umućen maslac i dobro mikserom sjedinit dok ne dobijete gladak krem. Prvu koru stavite na poslužavnik i premažite belim filom. Preko stavite drugu koru i premažite crnim filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa crnim filom na vrhu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Otopite crnu čokoladu i pomešajte sa malo šlaga, pa prelijte gornju koru torte.Dekorišite po ukusu.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)