NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 160 g čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca i belanca, pri čemu ćete belanca staviti u frižider da budu hladna dok ne krenete sa njihovom pripremom. Razlomite čokoladu, pa je otopite na pari (na oko 60 stepeni). Kada se ohladi, dodajte žumanca i umutite ih u čokoladi. U velikoj činiji umutite žumanca u gustu penu. U čokoladu dodajte i belanca i dobro promešajte. Dodajte belanca da bi smesa ostala prozračna. Okrugli kalup za tortu obložite pek-papirom, pa izlijte testo. Pecite tortu na 170 stepeni do 40 minuta. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading