NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 160 g čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca i belanca, pri čemu ćete belanca staviti u frižider da budu hladna dok ne krenete sa njihovom pripremom. Razlomite čokoladu, pa je otopite na pari (na oko 60 stepeni). Kada se ohladi, dodajte žumanca i umutite ih u čokoladi. U velikoj činiji umutite žumanca u gustu penu. U čokoladu dodajte i belanca i dobro promešajte. Dodajte belanca da bi smesa ostala prozračna. Okrugli kalup za tortu obložite pek-papirom, pa izlijte testo. Pecite tortu na 170 stepeni do 40 minuta. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Kremasta i puna fila, a razvaljuje ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)