JEDNOSTAVNE PITICE SA PEČURKAMA Mogu da budu posne na ulju ili vodi, a razgrabiće se čim se postave
Služite uz sojin jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g pečuraka
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 100 ml ulja ili vode
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte sitno crni i beli luk. Narendajte šargarepu. Iseckajte papriku i pečurke na sitne komade. Propržite crni luk u tiganju na zagrejanom ulju. Onda dodajte beli luk, šargarepu i papriku, pa pržite još nekoliko minuta. Umešajte pečurke i pržite dok ne ispari višak tečnosti. Posolite i pobiberite. Koru premažite uljem ili vodom. Preko stavite drugu koru i takođe premažite. Stavite deo fila na jedan kraj kore i urolajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Poređajte rolnice u pleh obložen pek papirom.Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)