LADA KOLAČ Božanstveni desert nazvan po boginji leta kome je nemoguće odoleti
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 150g maka u zrnu
- 5 kašika pekmeza
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika brašna
Glazura:
- 300 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte pekmez, makm brašno i prašak za pecivo.Dobro sve sjedinite, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Proverite čačkalicom da li je pečen. Prelijte kolač čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Zamirisaće cela kuća na vanilu, a savršen za iznenadne goste
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)