PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.

Potrebno je:
- 4 srednje tikvice
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 1 paradajz, seckan
- 1 jaje
- so, biber, peršun po ukusu
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Tikvice prepolovite po dužini i izdubite sredinu. Na malo ulja propržite crni luk, beli luk, šargarepu i meso. Dodajte paradajz i dinstajte dok ne omekša. Sklonite sa vatre, dodajte jaje, začine i sir, pa dobro izmešajte. Punjene tikvice stavite u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.

PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POHOVANE TIKVICE RAJ ZA NEPCA Super idu uz meso, a gotove očas posla
Mekane i sočne, ukućani će biti oduševljeni.

TIKVICE IZ RERNE Još ukusnije od klasične musake, nema ko će im odoleti
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.

ČOKO FANTAZIJA SA KOKOSOM Super brz i jeftin desert kome po ukusu nema ravnog
Mekan i sočan, za sve prilike.

KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
Komentari (0)