PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
Potrebno je:
- 4 srednje tikvice
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 1 šargarepa, rendana
- 1 paradajz, seckan
- 1 jaje
- so, biber, peršun po ukusu
- 50 g rendanog sira
Priprema:
Tikvice prepolovite po dužini i izdubite sredinu. Na malo ulja propržite crni luk, beli luk, šargarepu i meso. Dodajte paradajz i dinstajte dok ne omekša. Sklonite sa vatre, dodajte jaje, začine i sir, pa dobro izmešajte. Punjene tikvice stavite u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Aromatični posni specijalitet u neodoljivom spoju ukusa, prste da poližete
Drugačije jelo raspametiće i one izbirljive.
PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POHOVANE TIKVICE BUDE SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Samo dodajte prilog po želji.
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Lagani ručak za vrele letnje dane koji obara s nogu
Sočno i ukusno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)