BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati
Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sastojci:
2 tikvice,
kukuruzno brašno,
so i
mast
Za sos:
kašika masti,
2 kašike brašna,
voda,
mirođija,
so i
sirće.
Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, priprema:
Tikvice očistiti i iseći na kolutove, ali, da ne budu jako tanki, ili ako su veće, iseći po dužini i dobijene komade preseći na pola.
Dobijene komade posoliti i ostaviti da puste vodu.
U tiganj staviti mast da se zagreje a za to vreme umutiti jaja.
Tikvice uviti u kukuruzno brašno, pa u jaja i peći u vreloj masti da se ispeku.
Kad se tikvice ispeku, staviti mast u šerpicu da se zagreje i dodati brašno da se malo isprži, uz stalno mešanje.
Potom dodati šolju vode i iseckanu mirođiju i mešati da se sos zgusne, posoliti i dodati sirćeta po ukusu.
Služiti pohovane tikvice sa sosom od mirođije.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)