BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične

Slobodanka Ćorić

19:46

Sezonski recepti 0

Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

Tikvice
Printscreen/Instagram

Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sastojci:

2 tikvice,

kukuruzno brašno,
so i
mast

Za sos:

kašika masti,
2 kašike brašna,
voda,
mirođija,
so i
sirće.

Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, priprema:

Tikvice očistiti i iseći na kolutove, ali, da ne budu jako tanki, ili ako su veće, iseći po dužini i dobijene komade preseći na pola.
Dobijene komade posoliti i ostaviti da puste vodu.
U tiganj staviti mast da se zagreje a za to vreme umutiti jaja.
Tikvice uviti u kukuruzno brašno, pa u jaja i peći u vreloj masti da se ispeku.
Kad se tikvice ispeku, staviti mast u šerpicu da se zagreje i dodati brašno da se malo isprži, uz stalno mešanje.
Potom dodati šolju vode i iseckanu mirođiju i mešati da se sos zgusne, posoliti i dodati sirćeta po ukusu.
Služiti pohovane tikvice sa sosom od mirođije.

Komentari (0)

Loading