MEKANE BRESKVICE SE TOPE U USTIMA Iste kao one iz bakine kuhinje, nema ko će im odoleti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
Za testo:
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo pa od njega oblikujte male kuglice. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene breskvice izdubite pa napunite džemom. Na kraju ih valjajte u obojeni šećer.
Možda vas zanima:

BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.

BRESKVICE Sitni kolači koji osvajaju na prvi zalogaj, za pravo uživanje
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.

OČISTITE TIGANJ SA SAMO 1 NAMIRNICOM Nema ribanja ni struganja, a nije soda bikarbona
Jednostavan i primenljiv trik, a tiganj će se blistati kao nov.

LAŽNE VANILICE Može i dete da ih napravi, a dobićete brojne pohvale, nema im ravnih!
Mekane i ukusne, pravićete stalno.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)