DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 60 ml ulja, podeljeno
- 4 do 6 karabataka
- 1 kašičica mašavine suvih začina
- 1 veliki luk, iseckan
- 2 stabljike celera, iseckane
- 4 šargarepe, isečene na komade veličine zalogaja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 240 g pečuraka, isečenih na komadiće
- 1 kocka pilećeg bujona
- 2 kašičice sušenog ruzmarina
- 60 g brašna
- 340 g mešanog smrznutog povrća
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Kako biste napravili čorbu, prvo zagrejte 3 kašike ulja u loncu na srednjoj vatri. Osušite piletinu papirnim ubrusom i začinite po ukusu začinima. Pržite karabatake dok ne porumene, oko 6 do 7 minuta sa svake strane, pa prebacite na tanjir da se ohlade.U preostalo ulje dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk. Začinite mešavinu sa 1 kašičicom začina. Pržite i mešajte dok luk ne počne da postaje providan, 3 do 4 minuta. Dodajte pečurke, pileću kocku bujona i sušeni ruzmarin. Pržite i mešajte 2 minuta. Umutite brašno, pa pržite 1 do 2 minuta.Polako umutite pileći bujon. Pustite da provri i nastavite da mešate. Kuvajte uz stalno mešanje dok supa ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu skinite kožu sa karabataka, razdvojite meso i ubacite u šerpu. Nastavite da mešate 1 minut. Poklopite i kuvajte čorbu na laganoj vatri 10 do 12 minuta.Dodajte smrznuto povrće, promešajte i smanjite toplotu. Sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se krema sjedini. Poklopite i vratite supu da ključa 3 do 5 minuta. Skinite sa vatre, promešajte i odmah servirajte.
Možda vas zanima:
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)