DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 60 ml ulja, podeljeno
- 4 do 6 karabataka
- 1 kašičica mašavine suvih začina
- 1 veliki luk, iseckan
- 2 stabljike celera, iseckane
- 4 šargarepe, isečene na komade veličine zalogaja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 240 g pečuraka, isečenih na komadiće
- 1 kocka pilećeg bujona
- 2 kašičice sušenog ruzmarina
- 60 g brašna
- 340 g mešanog smrznutog povrća
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Kako biste napravili čorbu, prvo zagrejte 3 kašike ulja u loncu na srednjoj vatri. Osušite piletinu papirnim ubrusom i začinite po ukusu začinima. Pržite karabatake dok ne porumene, oko 6 do 7 minuta sa svake strane, pa prebacite na tanjir da se ohlade.U preostalo ulje dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk. Začinite mešavinu sa 1 kašičicom začina. Pržite i mešajte dok luk ne počne da postaje providan, 3 do 4 minuta. Dodajte pečurke, pileću kocku bujona i sušeni ruzmarin. Pržite i mešajte 2 minuta. Umutite brašno, pa pržite 1 do 2 minuta.Polako umutite pileći bujon. Pustite da provri i nastavite da mešate. Kuvajte uz stalno mešanje dok supa ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu skinite kožu sa karabataka, razdvojite meso i ubacite u šerpu. Nastavite da mešate 1 minut. Poklopite i kuvajte čorbu na laganoj vatri 10 do 12 minuta.Dodajte smrznuto povrće, promešajte i smanjite toplotu. Sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se krema sjedini. Poklopite i vratite supu da ključa 3 do 5 minuta. Skinite sa vatre, promešajte i odmah servirajte.
Možda vas zanima:
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)