DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Pravi raj za nepca.

pileća čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 60 ml ulja, podeljeno
  • 4 do 6 karabataka
  • 1 kašičica mašavine suvih začina
  • 1 veliki luk, iseckan
  • 2 stabljike celera, iseckane
  • 4 šargarepe, isečene na komade veličine zalogaja
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 240 g pečuraka, isečenih na komadiće
  • 1 kocka pilećeg bujona
  • 2 kašičice sušenog ruzmarina
  • 60 g brašna
  • 340 g mešanog smrznutog povrća
  • 950 ml pilećeg bujona
  • 240 g pavlake za kuvanje

Priprema:

Kako biste napravili čorbu, prvo zagrejte 3 kašike ulja u loncu na srednjoj vatri. Osušite piletinu papirnim ubrusom i začinite po ukusu začinima. Pržite karabatake dok ne porumene, oko 6 do 7 minuta sa svake strane, pa prebacite na tanjir da se ohlade.U preostalo ulje dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk. Začinite mešavinu sa 1 kašičicom začina. Pržite i mešajte dok luk ne počne da postaje providan, 3 do 4 minuta. Dodajte pečurke, pileću kocku bujona i sušeni ruzmarin. Pržite i mešajte 2 minuta. Umutite brašno, pa pržite 1 do 2 minuta.Polako umutite pileći bujon. Pustite da provri i nastavite da mešate. Kuvajte uz stalno mešanje dok supa ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu skinite kožu sa karabataka, razdvojite meso i ubacite u šerpu. Nastavite da mešate 1 minut. Poklopite i kuvajte čorbu na laganoj vatri 10 do 12 minuta.Dodajte smrznuto povrće, promešajte i smanjite toplotu. Sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se krema sjedini. Poklopite i vratite supu da ključa 3 do 5 minuta. Skinite sa vatre, promešajte i odmah servirajte. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading