VITAMINSKA EKSPLOZIJA Zdrava povrtna čorba za svaki dan
Ako želite da unesete što više povrća u organizam, onda je ova čorba savršen izbor za vas.
Jako je hranljiva i laka za pripremu.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk, iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 štap celera, isečen na tanke kriške
- 1 tikvica, isečena na kockice
- 1 paprika (bilo koje boje), isečena na kockice
- 2 krompira, isečena na kockice
- 200 g iseckanog paradajza (svežeg ili iz konzerve)
- 1 litar povrtnog bujona (može i voda sa povrtnim začinima)
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
- Sveže ili sušene začinske biljke: peršun, bosiljak, timijan (po želji)
- Sok od pola limuna (za završni dodir, po želji)
Priprema:
1. U velikom loncu zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodaj iseckani crni luk i prži dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta.
2. Dodaj beli luk i prži još minut, pazeći da ne zagori.
3. Ubaci šargarepu, celer, tikvicu, papriku i krompir. Mešaj nekoliko minuta da se povrće malo omekša.
4. Dodaj iseckani paradajz, povrtni bujon i lovorov list.
5. Pusti da čorba provri, pa smanji temperaturu i krčkaj poklopljeno oko 25-30 minuta, dok povrće ne omekša.
6. Začini solju, biberom i začinskim biljem po ukusu.
7. Ukloni lovorov list i po želji dodaj malo soka od limuna za osvežavajući ukus.
8. Serviraj toplu.
Bonus video:
Možda vas zanima:
SAVRŠENA PARADAJZ ČORBA Ukusna i okrepljujuća, a pogodna za dane posta
Okrepljujuća i sočna, a puna vitamina.
ZELENA ČORBA Zdrava i ukusna, puna vitamina, a krepi organizam u trenu
Ukusa koji priča priče.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
PARADAJZ ČORBA Krepi organizam u trenu, a puna vitamina i ukusna
Po starom, proverenom receptu.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)