VITAMINSKA EKSPLOZIJA Zdrava povrtna čorba za svaki dan
Ako želite da unesete što više povrća u organizam, onda je ova čorba savršen izbor za vas.
Jako je hranljiva i laka za pripremu.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk, iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, isečene na kolutove
- 1 štap celera, isečen na tanke kriške
- 1 tikvica, isečena na kockice
- 1 paprika (bilo koje boje), isečena na kockice
- 2 krompira, isečena na kockice
- 200 g iseckanog paradajza (svežeg ili iz konzerve)
- 1 litar povrtnog bujona (može i voda sa povrtnim začinima)
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
- Sveže ili sušene začinske biljke: peršun, bosiljak, timijan (po želji)
- Sok od pola limuna (za završni dodir, po želji)
Priprema:
1. U velikom loncu zagrej maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodaj iseckani crni luk i prži dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta.
2. Dodaj beli luk i prži još minut, pazeći da ne zagori.
3. Ubaci šargarepu, celer, tikvicu, papriku i krompir. Mešaj nekoliko minuta da se povrće malo omekša.
4. Dodaj iseckani paradajz, povrtni bujon i lovorov list.
5. Pusti da čorba provri, pa smanji temperaturu i krčkaj poklopljeno oko 25-30 minuta, dok povrće ne omekša.
6. Začini solju, biberom i začinskim biljem po ukusu.
7. Ukloni lovorov list i po želji dodaj malo soka od limuna za osvežavajući ukus.
8. Serviraj toplu.
Bonus video:
Možda vas zanima:
SAVRŠENA PARADAJZ ČORBA Ukusna i okrepljujuća, a pogodna za dane posta
Okrepljujuća i sočna, a puna vitamina.
ZELENA ČORBA Zdrava i ukusna, puna vitamina, a krepi organizam u trenu
Ukusa koji priča priče.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
PARADAJZ ČORBA Krepi organizam u trenu, a puna vitamina i ukusna
Po starom, proverenom receptu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)