PUTER KIFLE Bolje nego one iz pekare, vazdušaste i mekane kao duša
Priprema nije komplikovana, a savršene za doručak.

Potrebno je:
- 600 g glatkog brašna
- 250 ml mleka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Premaz:
- 2 kašike hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U toplom mleku otopite maslac. U toploj vodi otopite kvasac. Brašno, šećer, so, jaje, mešavinu sa kvascem i maslacem sjedinite mikserom, sve dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i pustite da raste 1 sat vremena, da se udvostruči. Pleh obložite pek papirom. Zatim, premesite testo i podelite ga na 12 kuglica. Napravite oblik kifle i poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite kiflice mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:

PUTER KIFLE Vazdušasto pecivo bogatog ukusa od koga će zamirisati cela kuća
Služite ih vruće uz šolju jogurta.

NEODOLJIVE PUTER KIFLE Još bolje od onih iz pekare, a odlično idu uz jogurt
Mekane kao duša, pravićete stalno.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)