POSNE PUNJENE TIKVICE Po teta Staninom receptu za početnike, po ukusu im nema ravnih

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Mekane i sočne, za ručak koji se pamti.

posne punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg tikvica
  • 5 komada čeri paradajza
  • 3 supene kašike pirinča
  • 500 ml paradajz soka
  • mirođija
  • so
  • biber
  • glavica crnog luka

Priprema: 
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading