POSNE PUNJENE TIKVICE Po teta Staninom receptu za početnike, po ukusu im nema ravnih
Mekane i sočne, za ručak koji se pamti.

Potrebno je:
- 1 kg tikvica
- 5 komada čeri paradajza
- 3 supene kašike pirinča
- 500 ml paradajz soka
- mirođija
- so
- biber
- glavica crnog luka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

OSLIĆ ORLI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a savršen za dane Petrovskog posta
Samo dodajte prilog po želji.

POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNI PAPRIKAŠ SA PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA Gurmanski specijalitet pravićete i kada nije post
Posno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)