LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za krem:
- 400 g krem sira
- 200 g slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- sok i rendana korica limuna
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj posudu pomešajte mleveni keks i otopljeni puter. Smesu rasporedite na dno kalupa da dobijete podlogu. Ostavite u frižideru dok pripremate krem. Zasebno umutite krem sir sa šećerom u prahu dok ne dobijete kremastu smesu. Umešajte slatku pavlaku, sok od limuna, rendanu koricu limuna i ekstrakt vanile. Mutite sve dok smesa ne postane glatka i penasta. Rasporedite krem preko keks podloge.Čizkejk ostavite u frižideru bar 2-3 sata da se stegne. Dekorišite čizkejk kriškama limuna.Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)