LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.

limun čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Za krem:

  • 400 g krem sira
  • 200 g slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • sok i rendana korica limuna 
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

U jednoj posudu pomešajte mleveni keks i otopljeni puter. Smesu rasporedite na dno kalupa da dobijete podlogu. Ostavite u frižideru dok pripremate krem. Zasebno umutite krem sir sa šećerom u prahu dok ne dobijete kremastu smesu. Umešajte slatku pavlaku, sok od limuna, rendanu koricu limuna i ekstrakt vanile. Mutite sve dok smesa ne postane glatka i penasta. Rasporedite krem preko keks podloge.Čizkejk ostavite u frižideru bar 2-3 sata da se stegne. Dekorišite čizkejk kriškama limuna.Bon appetit!

Komentari (0)

Loading