BANANA TART Savršena kombinacija sočnog biskvita, slatkog karamel fila i bogatog krema

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Kremast i osvežavajući, bićete oduševljeni ukusom.

banofi pita
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit:

  • 3 banane
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za karamel fil:

  • 100 g šećera
  • 50 g putera
  • 100 ml slatke pavlake

Za puter-krem:

  • 150 g otopljenog putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kašika mleka
  • Vanila

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, banane i vanilu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite smesu. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite šećer na tihoj vatri, pa dodajte puter i pavlaku i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte mleko i vanilu. Zatim presecite prohlađeni biskvit, pa premažite karamelom i puter-kremom. Dekorišite tart bananama.

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading