BANANA TART Savršena kombinacija sočnog biskvita, slatkog karamel fila i bogatog krema
Kremast i osvežavajući, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 3 banane
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 100 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Za karamel fil:
- 100 g šećera
- 50 g putera
- 100 ml slatke pavlake
Za puter-krem:
- 150 g otopljenog putera
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašika mleka
- Vanila
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, banane i vanilu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite smesu. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite šećer na tihoj vatri, pa dodajte puter i pavlaku i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte mleko i vanilu. Zatim presecite prohlađeni biskvit, pa premažite karamelom i puter-kremom. Dekorišite tart bananama.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)