POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 kesica svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike biljnog ulja
- ulje za prženje
Za posni čokoladni krem:
- 100 g posne crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Crnu čokoladu otopite sa mlekom na pari, uz povremeno mešanje. Zasebno pomešajte šećer u prahu, skrob i vanilin šećer, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i ostavite da se skroz ohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajtebrašno, suvi kvasac, šećer i so. Sipajte mlaku vodu i biljno ulje, pa zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Podudu pokrijte vlažnom krpom i pustite testo da se diže oko sat vremena na toplom mestu. Zatim premesite naraslo testo pa ga podelite na manje komade. Oblikujte svaki komad u mali disk pa stavite kašičicu ohlađenog čokoladnog krema u sredinu. Spojite pažljivo ivice testa oko krema da formirate kuglicu.Ulje zagrejte u dubokoj posudi na srednjoj temperaturi. Pržite uštipke u vrelom ulju, uz povremeno okretanje.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
UŠTIPCI OD KARFIOLA IZ RERNE Mame i mirisom i ukusom, a posni i slasni
Najbolje služite uz salatu ili sos.
POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Deca će ih obožavati, a i dupla mera će biti malo
Nestaće sa stola čim se postave.
RIBLJI UŠTIPCI SA SPANAĆEM BUDE SVA ČULA Savršeni za dane posta, a pomeraju granice dobrog ukusa
Služite uz posni majonez.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)