POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 kesica svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike biljnog ulja
- ulje za prženje
Za posni čokoladni krem:
- 100 g posne crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Crnu čokoladu otopite sa mlekom na pari, uz povremeno mešanje. Zasebno pomešajte šećer u prahu, skrob i vanilin šećer, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i ostavite da se skroz ohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajtebrašno, suvi kvasac, šećer i so. Sipajte mlaku vodu i biljno ulje, pa zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Podudu pokrijte vlažnom krpom i pustite testo da se diže oko sat vremena na toplom mestu. Zatim premesite naraslo testo pa ga podelite na manje komade. Oblikujte svaki komad u mali disk pa stavite kašičicu ohlađenog čokoladnog krema u sredinu. Spojite pažljivo ivice testa oko krema da formirate kuglicu.Ulje zagrejte u dubokoj posudi na srednjoj temperaturi. Pržite uštipke u vrelom ulju, uz povremeno okretanje.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
UŠTIPCI OD KARFIOLA IZ RERNE Mame i mirisom i ukusom, a posni i slasni
Najbolje služite uz salatu ili sos.
POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Deca će ih obožavati, a i dupla mera će biti malo
Nestaće sa stola čim se postave.
RIBLJI UŠTIPCI SA SPANAĆEM BUDE SVA ČULA Savršeni za dane posta, a pomeraju granice dobrog ukusa
Služite uz posni majonez.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)