POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.

Potrebno je:
- 250 g brašna
- 1 kesica svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike biljnog ulja
- ulje za prženje
Za posni čokoladni krem:
- 100 g posne crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Crnu čokoladu otopite sa mlekom na pari, uz povremeno mešanje. Zasebno pomešajte šećer u prahu, skrob i vanilin šećer, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i ostavite da se skroz ohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajtebrašno, suvi kvasac, šećer i so. Sipajte mlaku vodu i biljno ulje, pa zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Podudu pokrijte vlažnom krpom i pustite testo da se diže oko sat vremena na toplom mestu. Zatim premesite naraslo testo pa ga podelite na manje komade. Oblikujte svaki komad u mali disk pa stavite kašičicu ohlađenog čokoladnog krema u sredinu. Spojite pažljivo ivice testa oko krema da formirate kuglicu.Ulje zagrejte u dubokoj posudi na srednjoj temperaturi. Pržite uštipke u vrelom ulju, uz povremeno okretanje.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)