POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Mirisni i slatki, prste da poližete.

uštipci sa kremom
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 1 kesica svežeg kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mlake vode
  • 2 kašike biljnog ulja
  • ulje za prženje

Za posni čokoladni krem:

  • 100 g posne crne čokolade
  • 50 ml biljnog mleka
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika skroba
  • 1 kašičica vanilinog šećera

Priprema:

Crnu čokoladu otopite sa mlekom na pari, uz povremeno mešanje. Zasebno pomešajte šećer u prahu, skrob i vanilin šećer, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i ostavite da se skroz ohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajtebrašno, suvi kvasac, šećer i so. Sipajte mlaku vodu i biljno ulje, pa zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Podudu pokrijte vlažnom krpom i pustite testo da se diže oko sat vremena na toplom mestu. Zatim premesite naraslo testo pa ga podelite na manje komade. Oblikujte svaki komad u mali disk pa stavite kašičicu ohlađenog čokoladnog krema u sredinu. Spojite pažljivo ivice testa oko krema da formirate kuglicu.Ulje zagrejte u dubokoj posudi na srednjoj temperaturi. Pržite uštipke u vrelom ulju, uz povremeno okretanje.

Komentari (0)

Loading