POSNA BORANIJA NA VODI U PARADAJZ SOSU Omiljeni ručak u toku Petrovskog posta
Sočna i jednostavna, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 500 g boranije
- 1 veći crni luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz pelata
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 1 lovorov list
- so
- biber
- 1 kašičica bosiljka, origana
- voda
Priprema:
Operite boraniju pa joj odstranite vrhove i isecite na jednake delove. Prodinstajte seckani crni i beli luk. Sipajte vode da pokrije luk pa kuvajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Onda dodajte seckanu boraniju, šargarepu i paškanat, pa dodajte još vode da pokrije povrće. Kuvajte oko 15 do 20 minuta, na srednjoj vatri sve dok ne omekša. Zatim dodajte paradajz pelate, lovorov list, so, biber, i mediteranske biljke po želji. Kuvajte na tihoj vatri još 15-20 minuta, uz povremeno mešanje, sve dok se sos ne zgusne.
Možda vas zanima:

BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.

SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
Komentari (0)