POSNA BORANIJA NA VODI U PARADAJZ SOSU Omiljeni ručak u toku Petrovskog posta
Sočna i jednostavna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g boranije
- 1 veći crni luk
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajz pelata
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 1 lovorov list
- so
- biber
- 1 kašičica bosiljka, origana
- voda
Priprema:
Operite boraniju pa joj odstranite vrhove i isecite na jednake delove. Prodinstajte seckani crni i beli luk. Sipajte vode da pokrije luk pa kuvajte na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast. Onda dodajte seckanu boraniju, šargarepu i paškanat, pa dodajte još vode da pokrije povrće. Kuvajte oko 15 do 20 minuta, na srednjoj vatri sve dok ne omekša. Zatim dodajte paradajz pelate, lovorov list, so, biber, i mediteranske biljke po želji. Kuvajte na tihoj vatri još 15-20 minuta, uz povremeno mešanje, sve dok se sos ne zgusne.
Možda vas zanima:
BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.
SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)