PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, po starom baka Živkinom receptu
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.

Potrebno je:
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja palente
- 3 kašike maslaca
- pola šolje sveže narendanog parmezana
Priprema:
Sipajte vodu u posudu, dodajte so i stavite na ringlu da proključa. Otvorite kesicu i istresite palentu uz neprestano mešanje, da ne ostanu grudvice. Smanjite vatru i ostavite da voda ispari, ali nemojte da prestajete da mešate, sve dok se palenta ne zgusne. Onda je skinite sa ringle i dodajte puter za još kremastiji ukus. Dodajte i parmezan, servirajte i služite.
Možda vas zanima:

PALENTA Zdrav doručak koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Najbolje služite uz jogurt.


DOMAĆA PALENTA Jednostavni doručak za jutra koja se pamte
Služite uz šolju jogurta.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)