POSNA DOBOŠ TORTA Kraljica svečane trpeze koja mami mirisom i ukusom, a nimalo ne zaostaje za originalom
Raskošna torta za sve proslave i bitne datume.
Potrebno za kore:
- 150 g šećera u prahu
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 3 šoljice meda
- 3 šoljice kisele vode
Za fil:
- 200 g šećera
- 250 gmlevenih oraha
- 3 štangle rastopljene čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
Roze fondan:
- 200 g šećera u prahu
- ekstrakt od maline
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite tri kore. Kristal šećer ušpinujte sa čašom vode, pa dodajte mlevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer. Dobro sve promešajte i ohladite, pa time premažite kore. Šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline. Gotovim fondanom premažite tortu.
Možda vas zanima:
POSNA DOBOŠ TORTA Poslastica dostojna kraljevske trpeze, i dupla mera će biti malo!
Gosti će biti oduševljeni.
DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslasica bez koje je nezamisliva svečana i slavska trpeza
Svečana i preukusna, prste da poližete.
DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.
POSNA DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)