POSNA DOBOŠ TORTA Kraljica svečane trpeze koja mami mirisom i ukusom, a nimalo ne zaostaje za originalom
Raskošna torta za sve proslave i bitne datume.

Potrebno za kore:
- 150 g šećera u prahu
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 3 šoljice meda
- 3 šoljice kisele vode
Za fil:
- 200 g šećera
- 250 gmlevenih oraha
- 3 štangle rastopljene čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
Roze fondan:
- 200 g šećera u prahu
- ekstrakt od maline
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite tri kore. Kristal šećer ušpinujte sa čašom vode, pa dodajte mlevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer. Dobro sve promešajte i ohladite, pa time premažite kore. Šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline. Gotovim fondanom premažite tortu.
Možda vas zanima:

DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslasica bez koje je nezamisliva svečana i slavska trpeza
Svečana i preukusna, prste da poližete.

DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.

POSNA DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.

POSNA DOBOŠ TORTA Raskošna poslastica savršena za svaku svečanost
Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)