TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica bogatog ukusa za sve proslave i bitne datume
Savršenog ukusa i raskošnog izgleda, nema ko će joj odoleti.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 2 1/2 šolje brašna za sve namene
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 1 1/2 šolja granuliranog šećera
- 2 1/2 kašičice crvene prehrambene boje
- 4 jaja, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sirćeta
- 1 1/3 šolje mlaćenice
Za glazuru od krem sira:
- 230 g krem sira, sobne temperature
- 230 g putera, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- 7 šoljica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dve okrugle tepsije obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, so i kakao prah. U zasebnoj posudi umutite ulje i šećer. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Umešajte vanilin ekstrakt i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sirće i mlaćenicu. Dodajte naizmenično mešavinu sa mlaćenicom i suve sastojke. Sve lepo sjedinite. Testo podelite na dva dela, pa ga izlijte ga u kalupe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Zasebno umutite puter i krem sir pa dodajte vanilin ekstrakt, so i šećer. Na tacnu stavite prvu koru pa je obilno premažite kremom. Nanesite drugu koru pa premažite kremom. Dekorišite tortu prehrambenom crvenom bojom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)