TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica bogatog ukusa za sve proslave i bitne datume
Savršenog ukusa i raskošnog izgleda, nema ko će joj odoleti.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 2 1/2 šolje brašna za sve namene
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 1 1/2 šolja granuliranog šećera
- 2 1/2 kašičice crvene prehrambene boje
- 4 jaja, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sirćeta
- 1 1/3 šolje mlaćenice
Za glazuru od krem sira:
- 230 g krem sira, sobne temperature
- 230 g putera, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- 7 šoljica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dve okrugle tepsije obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, so i kakao prah. U zasebnoj posudi umutite ulje i šećer. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Umešajte vanilin ekstrakt i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sirće i mlaćenicu. Dodajte naizmenično mešavinu sa mlaćenicom i suve sastojke. Sve lepo sjedinite. Testo podelite na dva dela, pa ga izlijte ga u kalupe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Zasebno umutite puter i krem sir pa dodajte vanilin ekstrakt, so i šećer. Na tacnu stavite prvu koru pa je obilno premažite kremom. Nanesite drugu koru pa premažite kremom. Dekorišite tortu prehrambenom crvenom bojom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)