DUBAI PALAČINKE Posle čokolade i čizkejka nova poslastica oborila društvene mreže
U savršenom spoju sa kadaifom i pistaćima.

Potrebno je:
Za palačinke:
- 2 jaja
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 400 ml mineralne vode
- 15 kašika glatkog brašna
- korica jednog limuna
Za nadev:
- 100 grama kadaif rezanaca (količina zavisi od broja palačinki)
- 2 kašike maslaca
- 160 grama namaza od pistaća
- 200 g čokolade po ukusu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte jaja, vanilin šećer, mleko, mineralnu vodu, brašno i llimunovu koricu. Dobro izmešajte. Po kutlaču smese sipajte u tiganj i pecite sa svake strane dok lagano ne porumene. Čokoladu otopite pa joj dodajte namaz od pistaća. Kadaif rezanca sitno iseckajte i propržite na maslacu. Zatim pomešajte rezanca sa smesom od pistaća i čokolade. Pripremljenim filom filujte palačinke.
Možda vas zanima:

PALAČINKE OD HELJDE Mekane i vazdušaste, razgrabiće se u trenu
Filujte po želji i uživajte.

MEKE KAO DUŠA Recept za najukusnije palačinke, uvek će se tražiti jedna više
Poslužite ih sa puterom i sirupom...

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)