DUBAI PALAČINKE Posle čokolade i čizkejka nova poslastica oborila društvene mreže
U savršenom spoju sa kadaifom i pistaćima.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 2 jaja
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 400 ml mineralne vode
- 15 kašika glatkog brašna
- korica jednog limuna
Za nadev:
- 100 grama kadaif rezanaca (količina zavisi od broja palačinki)
- 2 kašike maslaca
- 160 grama namaza od pistaća
- 200 g čokolade po ukusu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte jaja, vanilin šećer, mleko, mineralnu vodu, brašno i llimunovu koricu. Dobro izmešajte. Po kutlaču smese sipajte u tiganj i pecite sa svake strane dok lagano ne porumene. Čokoladu otopite pa joj dodajte namaz od pistaća. Kadaif rezanca sitno iseckajte i propržite na maslacu. Zatim pomešajte rezanca sa smesom od pistaća i čokolade. Pripremljenim filom filujte palačinke.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)