POGAČA SA ČVARCIMA Domaćice u Srbiji je obožavaju, svaki zalogaj je raj za nepca
Mirisna i slasna, nema ko će joj odoleti.

Potrebno je:
Za testo:
- 600 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 3 dl mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice ravne soli
- 2 kašike ulja
- 300 g mlevenih čvaraka
Za premazivanje:
- 1 jaje
- po potrebi suncokret
- po potrebi susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i malo brašna, u mlakoj vodi. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Dodajte ostatak vode, jaje, ulje, so, punu kašiku mlevenih čvaraka i zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste pa ga razvijte i premažite ostatkom čvaraka. Uvijte u rolat, pa zasecite celom dužinom, ali na početku ne do kraja. Uvijte u pletenicu pa onda u puža. Prebacite u pleh obložen pek papirom.Pokrijte i ostavite da pogača naraste.Zatim premažite jajetom i pospite semenkama. Pecite pogaču oko 20 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta.
Možda vas zanima:

FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana i mirisna, drugi recept vam neće biti potreban
Služite uz prilog po želji.

TURSKE POGAČE Odličnog izgleda, a još boljeg ukusa, priprema je jednostavna, a oduševiće bukvalno sve!
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.

FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.

NEODOLJIVA POGAČA PRVA ĆE NESTATI SA STOLA Vazdušasta i mekana, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)