POGAČA SA ČVARCIMA Domaćice u Srbiji je obožavaju, svaki zalogaj je raj za nepca
Mirisna i slasna, nema ko će joj odoleti.
Potrebno je:
Za testo:
- 600 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 3 dl mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice ravne soli
- 2 kašike ulja
- 300 g mlevenih čvaraka
Za premazivanje:
- 1 jaje
- po potrebi suncokret
- po potrebi susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i malo brašna, u mlakoj vodi. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Dodajte ostatak vode, jaje, ulje, so, punu kašiku mlevenih čvaraka i zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste pa ga razvijte i premažite ostatkom čvaraka. Uvijte u rolat, pa zasecite celom dužinom, ali na početku ne do kraja. Uvijte u pletenicu pa onda u puža. Prebacite u pleh obložen pek papirom.Pokrijte i ostavite da pogača naraste.Zatim premažite jajetom i pospite semenkama. Pecite pogaču oko 20 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)