POGAČA SA ČVARCIMA Domaćice u Srbiji je obožavaju, svaki zalogaj je raj za nepca
Mirisna i slasna, nema ko će joj odoleti.
Potrebno je:
Za testo:
- 600 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 3 dl mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice ravne soli
- 2 kašike ulja
- 300 g mlevenih čvaraka
Za premazivanje:
- 1 jaje
- po potrebi suncokret
- po potrebi susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom i malo brašna, u mlakoj vodi. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Dodajte ostatak vode, jaje, ulje, so, punu kašiku mlevenih čvaraka i zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste pa ga razvijte i premažite ostatkom čvaraka. Uvijte u rolat, pa zasecite celom dužinom, ali na početku ne do kraja. Uvijte u pletenicu pa onda u puža. Prebacite u pleh obložen pek papirom.Pokrijte i ostavite da pogača naraste.Zatim premažite jajetom i pospite semenkama. Pecite pogaču oko 20 minuta,u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Pokrijte i ostavite tako 10 minuta.
Možda vas zanima:
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)