ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
Potrebno je:
Ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 125 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 3 kašika ulja
- 1,5 kašičice začinske paprike
- so
- biber
Sos:
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 l kuvanog paradajza domaćeg ili kupovnog
- 3 dl vode
- ruzmarin ili bosiljak
Priprema:
Isecite sitno crni i beli luk.Dodajte mleveno meso, pirinač, jaje, ulje, začinsku papriku, so i biber. Pomešajte dobro smesu pa oblikujte kuglice veličine oraha. Zatim ih ostavite sa strane i pripremajte sos.Propržite brašno kratko na ulju pa dodajte kuvani paradajz i ostavite da proključa uz mešanje. Sipajte vodu pa kad provri ubacite kuglice. Kuvajte na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se pirinač i meso ne skuvaju. Onda dodajte ruzmarin i bosiljak.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)