ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
Potrebno je:
Ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 125 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 3 kašika ulja
- 1,5 kašičice začinske paprike
- so
- biber
Sos:
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 l kuvanog paradajza domaćeg ili kupovnog
- 3 dl vode
- ruzmarin ili bosiljak
Priprema:
Isecite sitno crni i beli luk.Dodajte mleveno meso, pirinač, jaje, ulje, začinsku papriku, so i biber. Pomešajte dobro smesu pa oblikujte kuglice veličine oraha. Zatim ih ostavite sa strane i pripremajte sos.Propržite brašno kratko na ulju pa dodajte kuvani paradajz i ostavite da proključa uz mešanje. Sipajte vodu pa kad provri ubacite kuglice. Kuvajte na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se pirinač i meso ne skuvaju. Onda dodajte ruzmarin i bosiljak.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)