CRNE NJOKE Ručak koji će porodica obožavati, zasitan i preukusan, za sve svečane prilike
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 1 jaje
- 250 g glatkog brašna
- 8 g crnila od sipe
- 2 veća brancina
- 100 ml belog vina
- malo maslinovog ulja
- 100 ribljeg bujona
- malo ši putera
- so
Priprema:
Krompir isecite na kockice i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Usitnite ga gotovo do pirea i ostavite da se ohladi. Potom mu dodajte jaje, so, brašno i crnilo sipe. Brašno postepeno dodajte dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte njoke i kuvajte ih u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Na ši puteru pecite ribu nekoliko minuta uz dodatak maslinovog ulja. Prelijte je vinom i bujonom i kuvajte oko 20 minuta. Lagano promešajte pazeći da se riba ne raspadne. Servirajte crne njoke, položite ribu preko njih i ukrasite po želji, najbolje čeri paradajzom.
Možda vas zanima:
ŠPAGETE NA KINESKI NAČIN GREJU DUŠU I TELO Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Služite toplo uz prilog po želji.
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Jelo koje nema konkurenciju.
BRZA PASTA SA AJVAROM I BELIM MESOM Ukućani će stajati u redu za još
Kremasta i zasitna, a bićete oduševljeni ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)