CRNE NJOKE Ručak koji će porodica obožavati, zasitan i preukusan, za sve svečane prilike

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.

crne njoke
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 1 jaje
  • 250 g glatkog brašna
  • 8 g crnila od sipe
  • 2 veća brancina
  • 100 ml belog vina
  • malo maslinovog ulja
  • 100 ribljeg bujona
  • malo ši putera
  • so

Priprema:

Krompir isecite na kockice i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Usitnite ga gotovo do pirea i ostavite da se ohladi. Potom mu dodajte jaje, so, brašno i crnilo sipe. Brašno postepeno dodajte dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte njoke i kuvajte ih u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Na ši puteru pecite ribu nekoliko minuta uz dodatak maslinovog ulja. Prelijte je vinom i bujonom i kuvajte oko 20 minuta. Lagano promešajte pazeći da se riba ne raspadne. Servirajte crne njoke, položite ribu preko njih i ukrasite po želji, najbolje čeri paradajzom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading