RAFAELO TART Savršen spoj kokosa u desertu koji se topi u ustima, a može i dete da ga napravi

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Kremast i sladak, i dupla mera će biti malo.

kokos tart
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 150 g mlevenih keksića s bademima
  • 150 g mlevenih badema
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 100 ml mleka
  • 100 g kreme od badema

Za nadev:

  • 300 g kremastog sira
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 150 g bele čokolade
  • 3 kašike mrvica kokosa

 

Za preliv:

  • 50 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, bademe, šećere, otopljeni maslac, mleko i krem. Utisnite smesu na dno kalupa pa premažite kremom od badema.Ostavite u frižideru. Zasebno pomešajte kremasti sir sa šećerom u prahu pa dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i kokos. Nanesite preko podloge pa stavite u frižider da se hladi. Zagrejanu slatku pavlaku pomešajte sa čokoladom pa prelijte preko tarta. Ostavite dva sata u frižideru da se hladi.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading