KARAMEL TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusna, nema joj ravne

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i slatka, otopićete se od miline.

karamel torta sa čokoladom i orasima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 12 jaja
  • 24 kašike šećera
  • 3 kašike prezli
  • 210 gr mlevenih oraha
  • 3 kašike kakao praha
  • kesica praška za pecivo
  • 200 gr lešnik karamela
  • 230 ml mleka
  • 3 kašike gustina
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 250 grama margarina ili putera

Priprema:

U jednoj posudi umutite četiri belanca, pa dodajte četiri kašike šećera i mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Onda dodajte kašiku prezli, kašiku kakao praha, trećinu kesice praška za pecivo i 70 grama mlevenih oraha. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Istim postupkom napravite još dve kore. U šerpici zagrejte dve kašike mleka sa karamelom pa otopite na tihoj vatri. Sipajte vreli preliv preko svake kore. Zasebno umutite 12 žumanaca sa 12 kašika šećera i tri kašike gustina, pa dodajte polomljenu čokoladu i 200 mililitara mleka, i kuvajte na pari. Nakon što se fil zgusne, skinite posudu sa ringle i pustite da se ohladi. Dodajte 250 ml umućenog putera, pa time nafilujte sve tri kore. Ostavite tortu da odstoji preko noći.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading