KARAMEL TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusna, nema joj ravne
Kremasta i slatka, otopićete se od miline.
Potrebno je:
- 12 jaja
- 24 kašike šećera
- 3 kašike prezli
- 210 gr mlevenih oraha
- 3 kašike kakao praha
- kesica praška za pecivo
- 200 gr lešnik karamela
- 230 ml mleka
- 3 kašike gustina
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 250 grama margarina ili putera
Priprema:
U jednoj posudi umutite četiri belanca, pa dodajte četiri kašike šećera i mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Onda dodajte kašiku prezli, kašiku kakao praha, trećinu kesice praška za pecivo i 70 grama mlevenih oraha. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Istim postupkom napravite još dve kore. U šerpici zagrejte dve kašike mleka sa karamelom pa otopite na tihoj vatri. Sipajte vreli preliv preko svake kore. Zasebno umutite 12 žumanaca sa 12 kašika šećera i tri kašike gustina, pa dodajte polomljenu čokoladu i 200 mililitara mleka, i kuvajte na pari. Nakon što se fil zgusne, skinite posudu sa ringle i pustite da se ohladi. Dodajte 250 ml umućenog putera, pa time nafilujte sve tri kore. Ostavite tortu da odstoji preko noći.
Možda vas zanima:
KARAMEL TORTA Starinska, pomalo zaboravljena poslastica, za koju treba da zapišete recept
Slatka i kremasta, za prave sladokusce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)