KARAMEL TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusna, nema joj ravne
Kremasta i slatka, otopićete se od miline.
Potrebno je:
- 12 jaja
- 24 kašike šećera
- 3 kašike prezli
- 210 gr mlevenih oraha
- 3 kašike kakao praha
- kesica praška za pecivo
- 200 gr lešnik karamela
- 230 ml mleka
- 3 kašike gustina
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 250 grama margarina ili putera
Priprema:
U jednoj posudi umutite četiri belanca, pa dodajte četiri kašike šećera i mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Onda dodajte kašiku prezli, kašiku kakao praha, trećinu kesice praška za pecivo i 70 grama mlevenih oraha. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Istim postupkom napravite još dve kore. U šerpici zagrejte dve kašike mleka sa karamelom pa otopite na tihoj vatri. Sipajte vreli preliv preko svake kore. Zasebno umutite 12 žumanaca sa 12 kašika šećera i tri kašike gustina, pa dodajte polomljenu čokoladu i 200 mililitara mleka, i kuvajte na pari. Nakon što se fil zgusne, skinite posudu sa ringle i pustite da se ohladi. Dodajte 250 ml umućenog putera, pa time nafilujte sve tri kore. Ostavite tortu da odstoji preko noći.
Možda vas zanima:
KARAMEL TORTA Starinska, pomalo zaboravljena poslastica, za koju treba da zapišete recept
Slatka i kremasta, za prave sladokusce.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)