LAVANDA TORTA SA BOROVNICAMA Očaravajuća, preukusna i izdašna, a nema paljenja rerne

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Drugačija poslastica savršenog ukusa.

lavanda torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g mleveni lešnik
  • 100 g maslaca
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 7 kašika limunovog soka

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 300 g borovnica
  • 1 kašičica jestive lavande
  • 350 g sitnog sira ili maskarpone
  • 4 kašike kisele pavlake

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, mleveni lešnik, maslac, šećer u prahu i limunov sok. Utisnite u kalup obložen pek papirom, pa ostavite u frižideru. U šerpu sipajte borovnice sa malo vode, pa dodajte smeđi šećer i lavandu, i kuvajte uz neprestano mešanje, na umerenoj vatri, dok ne dobijete sirup. Napravite želatin po uputstvu sa kesice, pa kad nabubri zagrejte ga u mikrotalasnoj na 15-20 sekundi. Zatim izlijte vruć želatin u smesu sa borovnicom i lavandom. U jednoj posudi pomešajte sir, kiselu pavlaku i šećer pa polako umešajte slatku pavlaku uz neprestano mućenje. Dodajte par kašika fila u šerpu sa lavandom i borovnicom. Izmešajte dobro pa smesu dodajte u umućenu pavlaku sa sirom. Fil prelijte preko kore pa ostavite tortu par sati u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading