LAVANDA TORTA SA BOROVNICAMA Očaravajuća, preukusna i izdašna, a nema paljenja rerne
Drugačija poslastica savršenog ukusa.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g mleveni lešnik
- 100 g maslaca
- 5 kašika šećera u prahu
- 7 kašika limunovog soka
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike smeđeg šećera
- 300 g borovnica
- 1 kašičica jestive lavande
- 350 g sitnog sira ili maskarpone
- 4 kašike kisele pavlake
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, mleveni lešnik, maslac, šećer u prahu i limunov sok. Utisnite u kalup obložen pek papirom, pa ostavite u frižideru. U šerpu sipajte borovnice sa malo vode, pa dodajte smeđi šećer i lavandu, i kuvajte uz neprestano mešanje, na umerenoj vatri, dok ne dobijete sirup. Napravite želatin po uputstvu sa kesice, pa kad nabubri zagrejte ga u mikrotalasnoj na 15-20 sekundi. Zatim izlijte vruć želatin u smesu sa borovnicom i lavandom. U jednoj posudi pomešajte sir, kiselu pavlaku i šećer pa polako umešajte slatku pavlaku uz neprestano mućenje. Dodajte par kašika fila u šerpu sa lavandom i borovnicom. Izmešajte dobro pa smesu dodajte u umućenu pavlaku sa sirom. Fil prelijte preko kore pa ostavite tortu par sati u frižideru.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)