PANCEROTE SA ŠUNKOM I SIROM IZ RERNE Recept starog pekara nema kome neće uspeti, a pravi je raj za nepca
Sočne i slasne, samo dodajte šolju jogurta.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kasičiča soli
- pola kašiče šećera
Fil:
- 200 g šunke
- 100 g sira
- 2 kašike paradajz sosa
Priprema
Sve sastojke pomešajte, osim šunke i sira, i umesite testo. Napravite 6 loptica i neka odstoje oko 20 min. Iseckajte šunku i izrendajte sir. Izravnajte uz pomoć oklagije svaku lopticu. Na jednu polovinu loptice sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom. Loptice ostavite da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnate i filujete. Odozgo premažite pancerote jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni tj. dok ne porumene.
Možda vas zanima:
SLASNE PANCEROTE SA ŠUNKOM I SIROM Idealne za doručak ili večeru, obožavaćete ih
Savršen spoj testa i nadeva oduševiće sve koji ih budu probali.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)