SLANA TORTA OD TIKVICA Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, bićete oduševljeni.

torta od tikvica
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 tikvice
  • 4 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • beli luk u prahu
  • origano 
  • 2 male šake rendanog parmezana
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 125 g brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tikvice operite i tanko isecite na kolutiće. Zasebno umutite jaja sa začinima, pa dodajte parmezan, pavlaku, maslinovo ulje i brašno. Sve dobro promešajte. Smesu sipajte preko tikvica pa dobro sjedinite.
Rasporedite u pleh obložen pek papirom. Zatim pospite rendanim parmezanom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading