MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni ukusom.

boranija na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg boranije
  • 1 kg paradajza
  • 400 g crnog luka
  • glavica belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • vezica peršunovog lišća
  • so

Priprema:

Očistite boraniju od peteljki pa dobro operite i isecite popreko na krupne komade. Očistite i iseckajte crni i beli luk. Zatim operite i iseckajte peršunovo lišće i sitno isecite zreli paradajz. Stavite u posudu red boranije, pa preko red luka, listova peršuna i malo soli. Prelijte vodom pa kad malo proključa, ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Potom nalijte vodu i pustite boraniju da se polako krčka. Dodajte malo maslinovog ulja i dva oljuštena sveža paradajza, pa poklopite i pustite da se krčka na sasvim tihoj vatri dok voda ne uvri.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading