MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 1 kg boranije
- 1 kg paradajza
- 400 g crnog luka
- glavica belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- vezica peršunovog lišća
- so
Priprema:
Očistite boraniju od peteljki pa dobro operite i isecite popreko na krupne komade. Očistite i iseckajte crni i beli luk. Zatim operite i iseckajte peršunovo lišće i sitno isecite zreli paradajz. Stavite u posudu red boranije, pa preko red luka, listova peršuna i malo soli. Prelijte vodom pa kad malo proključa, ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Potom nalijte vodu i pustite boraniju da se polako krčka. Dodajte malo maslinovog ulja i dva oljuštena sveža paradajza, pa poklopite i pustite da se krčka na sasvim tihoj vatri dok voda ne uvri.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)