KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz kafu.

kroasan sa pistać kremom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml toplog mleka
  • 50 g šećera
  • 10 g suvog kvasca 
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g putera 
  • 1 jaje 

Za pistać krem:

  • 200 g neslanih pistaća
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 ml mleka
  • 50 g bele čokolade
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni. Zatim dodajte brašno i so, pa zamesite glatko testo. Prekrijte krpom i pustite da narasta 1 sat. Razvucite testo u pravougaonik pa preko stavite hladan puter. Testo preklopite kao pismo pa ostavite pola sata u frižideru. Ponovite postupak tri puta da dobijete lisnatu strukturu. Zatim testo razvucite u pravougaonik pa isecite trouglove. Uvijte svaki trougao u kroasan.Poređajte na pleh obložen pek papirom pa premažite umućenim jajetom. Ostavite da odmore 20 minuta. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, tj. dok ne dobiju zlatnu boju. Pistaće kratko skuvajte u vodi pa skinite ljuske. Prebacite u blender pa blendajte dok ne dobijete pastu. Dodajte mleko, prah šećer, belu otopljenu čokoladu i vanilin ekstrakt. Blendajte dok ne dobijte glatku i kremastu smesu. Prohlađene kroasane secite na pola i filujte. Pospite mlevenim pistaćima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading