KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- 50 g šećera
- 10 g suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 250 g putera
- 1 jaje
Za pistać krem:
- 200 g neslanih pistaća
- 100 g šećera u prahu
- 50 ml mleka
- 50 g bele čokolade
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni. Zatim dodajte brašno i so, pa zamesite glatko testo. Prekrijte krpom i pustite da narasta 1 sat. Razvucite testo u pravougaonik pa preko stavite hladan puter. Testo preklopite kao pismo pa ostavite pola sata u frižideru. Ponovite postupak tri puta da dobijete lisnatu strukturu. Zatim testo razvucite u pravougaonik pa isecite trouglove. Uvijte svaki trougao u kroasan.Poređajte na pleh obložen pek papirom pa premažite umućenim jajetom. Ostavite da odmore 20 minuta. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, tj. dok ne dobiju zlatnu boju. Pistaće kratko skuvajte u vodi pa skinite ljuske. Prebacite u blender pa blendajte dok ne dobijete pastu. Dodajte mleko, prah šećer, belu otopljenu čokoladu i vanilin ekstrakt. Blendajte dok ne dobijte glatku i kremastu smesu. Prohlađene kroasane secite na pola i filujte. Pospite mlevenim pistaćima.
Možda vas zanima:
KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.
FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
PUTER KROASANI BUDE SVA ČULA Savršeni za doručak ili užinu, najbolje uz šoljicu kafe
Savršenog ukusa, još bolji od onih iz pekare.
KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)