DOMAĆI ĐUVEČ PO BAKINOM RECEPTU Čari tradicionalne kuhinje u jelu koje osvaja i mirisom i ukusom
Savršen spoj mesa i povrća pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 3-4 paradajza
- 3-4 paprike
- 1 čen seckanog belog luka
- 1-2 glavice seckanog crnog luka
- 1-2 šargarepe
- 1-2 šolje vode sa razmućenom kockom supe
- Šoljica pirinča
- So, vegeta, biber i aleva paprika po ukusu
- Seckani peršun za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite meso na kockice. Onda ga prodinstajte na tihoj vatri sve dok ne porumeni.Iseckajte crni luk na režnjeve, šargarepu na kolutove, a papriku na kockice. Usitnite beli luk. Kratko potopite paradajz u vrelu vodu, pa ga pažljivo oljuštite i iseckajte na kolutove. U đuvečaru stavite pripremljene sastojke i dinstano meso. Zatim umešajte pirinač pa posolite, pobiberite i začinite mlevenpm začinskom paprikom. Sve dobro promešajte. Prelijte vodom za sastojci ogreznu. Zatim pospite đuveč seckanim peršunom i poklopite. Pecite 60 do 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 15 minuta pre kraja otvorite posudu, pa sklonite poklopac i pustite jelo da se zapeče.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)