DOMAĆI ĐUVEČ PO BAKINOM RECEPTU Čari tradicionalne kuhinje u jelu koje osvaja i mirisom i ukusom

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Savršen spoj mesa i povrća pravi je raj za nepca.

đuveč sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 3-4 paradajza
  • 3-4 paprike
  • 1 čen seckanog belog luka
  • 1-2 glavice seckanog crnog luka
  • 1-2 šargarepe
  • 1-2 šolje vode sa razmućenom kockom supe
  • Šoljica pirinča
  • So, vegeta, biber i aleva paprika po ukusu
  • Seckani peršun za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite meso na kockice. Onda ga prodinstajte na tihoj vatri sve dok ne porumeni.Iseckajte crni luk na režnjeve, šargarepu na kolutove, a papriku na kockice. Usitnite beli luk. Kratko potopite paradajz u vrelu vodu, pa ga pažljivo oljuštite i iseckajte na kolutove. U đuvečaru stavite pripremljene sastojke i dinstano meso. Zatim umešajte pirinač pa posolite, pobiberite i začinite mlevenpm začinskom paprikom. Sve dobro promešajte. Prelijte vodom za sastojci ogreznu. Zatim pospite đuveč seckanim peršunom i poklopite. Pecite 60 do 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 15 minuta pre kraja otvorite posudu, pa sklonite poklopac i pustite jelo da se zapeče.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading