DOMAĆI ĐUVEČ PO BAKINOM RECEPTU Čari tradicionalne kuhinje u jelu koje osvaja i mirisom i ukusom
Savršen spoj mesa i povrća pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 3-4 paradajza
- 3-4 paprike
- 1 čen seckanog belog luka
- 1-2 glavice seckanog crnog luka
- 1-2 šargarepe
- 1-2 šolje vode sa razmućenom kockom supe
- Šoljica pirinča
- So, vegeta, biber i aleva paprika po ukusu
- Seckani peršun za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite meso na kockice. Onda ga prodinstajte na tihoj vatri sve dok ne porumeni.Iseckajte crni luk na režnjeve, šargarepu na kolutove, a papriku na kockice. Usitnite beli luk. Kratko potopite paradajz u vrelu vodu, pa ga pažljivo oljuštite i iseckajte na kolutove. U đuvečaru stavite pripremljene sastojke i dinstano meso. Zatim umešajte pirinač pa posolite, pobiberite i začinite mlevenpm začinskom paprikom. Sve dobro promešajte. Prelijte vodom za sastojci ogreznu. Zatim pospite đuveč seckanim peršunom i poklopite. Pecite 60 do 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 15 minuta pre kraja otvorite posudu, pa sklonite poklopac i pustite jelo da se zapeče.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)