ĐUVEČ SA PILETINOM PO RECEPTU BABA MIRE Daće vam energije za ceo dan, savršenog ukusa

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo obožavaće cela porodica.

đuveč sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 200 g graška
  • 200 g pirinča
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so
  • biber po ukusu
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 500 ml bujona
  • peršun po želji

Priprema:

Sitno seckan crni luk propržite na malo ulja dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk i piletinu sečenu na kockice. Pržite meso sa svih strana. Onda dodajte šargarepu i grašak, pa dinstajte još 5-7 minuta. Dodajte pirinač, promešajte, dodajte mlevenu začinsku papriku, so, biber i suvi začin. Sipajte bujon, pa promešajte i prebacite sve u vatrostalnu činiju. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanij na 200 stepeni.Pospite đuveč po želji seckanim peršunom.

 

Komentari (0)

Loading