KIFLICE SA MARGARINOM Brze i posne, poćiće vam voda na usta koliko su ukusne
Najbolje služite uz sojin jogurt.
Potrebno je:
- 500 ml vode
- 40 g svežeg kvasca
- 20 g šećera
- 20 g soli
- 2 kašike ulja
- 250 g margarina
- oko 1 kg brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Kvasac razmutite sa šećerom u toploj vodi. Onda dodajte pola brašna, so i pola margarina i opet izmešajte.Postepeno dodajte brašno pa zamesite testo.Zatim ga prelijte sa uljem i ostavite tako 5 minuta, da upije. Podelite testo na tri dela, pa svaki deo razvucite u krug. Premažite prvi krug sa pola preostalog margarina, poklopite drugim krugom pa premažite sa ostalim margarinom i poklopite sa trećim krugom.Rukom malo stisnite pa razvucite testo u veliki krug. Zatim ga isecite na 4 pa na 8 delova i onda još svaki na 2 ili 3 dela. Umotajte kiflice pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite margarinom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene kiflice premažite otopljenim margarinom pa vadite iz pleha.Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIFLICE NA VODI OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete.
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Bolje nego one iz pekare, a biće sveže i nekoliko dana
Sočne i mekane kao duša, pravićete stalno.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)