KIFLICE SA MARGARINOM Brze i posne, poćiće vam voda na usta koliko su ukusne

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sojin jogurt.

kiflice sa margarinom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 ml vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 20 g šećera
  • 20 g soli
  • 2 kašike ulja
  • 250 g margarina
  • oko 1 kg brašna 
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Kvasac razmutite sa šećerom u toploj vodi. Onda dodajte pola brašna, so i pola margarina i opet izmešajte.Postepeno dodajte brašno pa zamesite testo.Zatim ga prelijte sa uljem i ostavite tako 5 minuta, da upije. Podelite testo na tri dela, pa svaki deo razvucite u krug. Premažite prvi krug sa pola preostalog margarina, poklopite drugim krugom pa premažite sa ostalim margarinom i poklopite sa trećim krugom.Rukom malo stisnite pa razvucite testo u veliki krug. Zatim ga isecite na 4 pa na 8 delova i onda još svaki na 2 ili 3 dela. Umotajte kiflice pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite margarinom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene kiflice premažite otopljenim margarinom pa vadite iz pleha.Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading